Jamaicaanse Tilapiafilet Gevuld Met Geconfijte Eendenbout

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De garnaalkoppen stoven in olijfolie. 1 lepel tomatenpuree toevoegen en de puree even laten meestoven, zodat het zurige van de tomaten verdwijnt. Bevochtigen met de kalfsbouillon en zachtjes laten koken gedurende een half uurtje. Alles zeven, de pulp goed uitduwen en de verkregen jus nog eens eenderde reduceren. Kruiden en op het laatste moment afwerken met de verse room. De visfilets langs 2 zijden kruiden met peper. Je moet de filet in 2 kunnen plooien : als hij te dik is, snijd hem dan met een scherp mes overlangs door, zodat je 2 filets krijgt. Leg de filet met de velkant naar boven, doop de andere kant in de bloem met San-Danieleham. Bedek de velkant met blokjes gekonfijte eendenbout, versnipperde kervel en blokjes tomaat. Plooi de filet dicht en druk aan. De 2 uiteinden liggen nu op elkaar en die prik je vast met spiesjes van citroengras. Olijfolie in een braadpan verwarmen en de filets langs de 2 zijden kleuren. Zorg dat de olie niet te heet wordt, zodat de panering van de ham niet verbrandt. De vis verder garen in een oven van 175?C gedurende 7 minuten. De maniok wassen en in schijven van 5cm snijden. De maniok krokant koken, het kookvocht afgieten en de groente laten uitlekken. Daarna de maniok in partjes snijden en deze bakken in hete olijfolie of ganzenvet. Regelmatig omschudden (men kan de maniok ook in dunne schijfjes snijden en deze als chips frituren). Net voor het schikken op het bord strooi je de lamsoortjes bij de maniok : even laten meebakken (niet te lang want dan verliezen ze hun stevigheid en worden ze flets van smaak). De warme jus op het laatst vermengen met de blokjes vlees van de kalfspoot en wat grijze garnalen.

Jamaicaanse Tilapiafilet Gevuld Met Geconfijte Eendenbout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gekonfijte eendenbout met rodekool-korianderstamppot
30 min -
Bekijk recept
Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenbout met wintergroenten
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jamaicaanse hutspot
30 min-
Bekijk recept
Jamaicaanse Erwtensoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Jamaicaanse Kippensoep Met Rode Bonen
20-30 min -
Bekijk recept
Jamaicaanse Pasteitjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept