Bereiding
Citroen uitpersen, uien snipperen, in braadpan 2 el. olie verhitten, ui ca. 3 min. fruiten, knoflook erboven uitpersen, ongekookte rijst erdoor roeren, ca. 1 min. meebakken. Gehakt toevoegen, 3 min. rul bakken, munt boven kopje fijnknippen en toevoegen aan gehakt, 1 el citroensap, dille, zout, peper en 1,5 dl. water erdoor roeren, met deksel op pan in ca. 20 min. zachtjes gaar koken. In vergiet andijviebladeren wassen. In pan ruim water en zout aan de kook brengen, hierin de andijviebladeren ca. 1 min. tegen de kook aanhouden, met schuimspaan andijviebladeren in vergiet scheppen en diret onder koud stromend water afspoelen. Andijviebladeren uitspreiden en het rijstmengsel erover verdelen, zijkanten van de andijviebladeren over de rijst vouwen en de bladeren oprollen. Andijvierijstrolletjes naast elkaar in een schaal leggen. In een kommetje 2 el olie met 1 lepel citroensap, zout en peper tot een sausje kloppen, over de andijvierijstrolletjes schenken. Minstens 1 uur op koele plaats laten staan. In een schaaltj mayonaise, yoghurt, 2 el. citroensap, zout en peper tot een sausje roeren. Op 4 bordjes andijvierolletjes leggen, beetje citroensaus ernaast scheppen rest van saus erbij geven