Andijvierolletjes Met Citroensaus

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Citroen uitpersen, uien snipperen, in braadpan 2 el. olie verhitten, ui ca. 3 min. fruiten, knoflook erboven uitpersen, ongekookte rijst erdoor roeren, ca. 1 min. meebakken. Gehakt toevoegen, 3 min. rul bakken, munt boven kopje fijnknippen en toevoegen aan gehakt, 1 el citroensap, dille, zout, peper en 1,5 dl. water erdoor roeren, met deksel op pan in ca. 20 min. zachtjes gaar koken. In vergiet andijviebladeren wassen. In pan ruim water en zout aan de kook brengen, hierin de andijviebladeren ca. 1 min. tegen de kook aanhouden, met schuimspaan andijviebladeren in vergiet scheppen en diret onder koud stromend water afspoelen. Andijviebladeren uitspreiden en het rijstmengsel erover verdelen, zijkanten van de andijviebladeren over de rijst vouwen en de bladeren oprollen. Andijvierijstrolletjes naast elkaar in een schaal leggen. In een kommetje 2 el olie met 1 lepel citroensap, zout en peper tot een sausje kloppen, over de andijvierijstrolletjes schenken. Minstens 1 uur op koele plaats laten staan. In een schaaltj mayonaise, yoghurt, 2 el. citroensap, zout en peper tot een sausje roeren. Op 4 bordjes andijvierolletjes leggen, beetje citroensaus ernaast scheppen rest van saus erbij geven

Andijvierolletjes Met Citroensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Andijvierolletjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvierolletjes met gehakt
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvierolletjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept