Start met de biersaus: Fruit de sjalot in de olijfolie. Strooi er de bloem over en meng zeer goed. Voeg het bier toe samen met de tijm, laurier, peterseliestengels en jeneverbessen. Laat op een matig vuur tot tweederde inkoken. Voeg de room toe en laat zachtjes indikken. Passeer door een puntzeef en smaak de saus af met peper en zout. Net voor opdienen er de gesnipperde dragon en peterselie onder roeren. Verhit wat boter in een pan. Bak de kabeljauw !enkel op de velkant - dus niet draaien! - op matig hoog vuur. Laat de kabeljauw helemaal garen (eventueel even onder deksel) en kruid met peper en zout. Wikkel rond de gebakken kabeljauw sneetjes gerookte zalm. Leg de pakketjes op het bakpapier op een bakplaat. Bak gedurende 5 a 6 minuten in een voorverwarmde oven op 250?C. Ondertussen: Breng in een grote pot water aan de kook, voeg er zout en een blokje boter aan toe. Leg de asperges in het kokende water en kook beetgaar in 6 a 10 minuten (afhankelijk van de dikte).
Zalm En Kabeljauw Met Asperges En Een Biersausje is een recept van Smulweb.nl