Chinese Loempia

3
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Als eerste begint u met het bereiden van de vulling voor de loempia. Snipper de ui en pureer de knoflook. Fruit deze in een koekepan en voeg het gehakt toe. Snijd de prei, de tauge en de koolbladeren fijn en voeg ze aan het gehakt toe. Bak het geheel enkele minuten op. Voeg nu peper, ketjap en een mespunt zout toe. Roerbak het mengsel ongeveer 7 minuten op hoog vuur. Maak met behulp van 2 dl water een beslag van de bloem, de eieren, het water en het zout. Bak in een koekepan dunne flensjes die maar aan een kant gebakken zijn. Leg de flensjes op een bord en schep een deel van de vulling op het bovenste flensje. Vouw nu de loempia dicht waarbij u de randen vast kunnen plakken met overgebleven beslag. Herhaal dit proces voor alle loempia′s. Bak de loempia′s in een hete frituur op ongeveer 180? in enkele minuten goudbruin.

Chinese Loempia is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept