We maken per persoon twee pakketjes. Neem dus 8 rijstvelletjes, plus enkele in reserve. Voor je het rijstpapier kan gebruiken, moet je het weken in water. Leg een na een de velletjes op een keukenhanddoek zodat overtollig water opgeslorpt wordt. Leg een beetje van het gehakt op het vel en vouw eerst de zijde, die naar jou is toegekeerd, naar voren over het gehakt heen. Vouw nu de zijkanten naar het midden toe. Tenslotte bestrijk je de randen die nog niet gevouwen zijn met losgeklopt ei. Rol het pakketje op het met ei ingestreken stuk en druk wat aan. Zet de gehaktpakketjes vervolgens een half uurtje afgedekt in de koelkast. Zo krijgen ze stevigheid, hetgeen bij verdere bewerking geen luxe is. Maak de wok warm, maar deze keer niet gloeiend heet. Giet arachide-olie in de wok en laat die warm worden. Dit duurt slechts ongeveer een minuutje. Leg de pakketjes met twee, maximum drie in de wok, startend met de geplakte kant naar onder. Draai na anderhalve minuut om en bak de tweede zijde. Keer ze eventueel nog eens om. Schep ze uit de wok wanneer beide zijden mooi gebakken zijn en laat ze vervolgens uitlekken op absorberend keukenpapier.
Krokante Rijstpapierpakketjes Gevuld Met Gehakt En Shii-take is een recept van Smulweb.nl