Yorkshire-pie

6
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Breng een royale hand groenten met wat zout, peper, tijm, laurier en een 1/2 liter water aan de kook. Doe de kip erbij en laat die in 45 minuten gaar trekken. Zeef de overgebleven bouillon en laat die inkoken tot u ongeveer 3 dl overhoudt. Maal het kalfsvlees en snijd de ham en de tong in dobbelsteentjes. Maak het gemalen vlees aan met zout, peper, citroenrasp , cayennepeper, gember, nootmuskaat en 2 eieren. Leg hiervan een laagje in een pate-vorm. Leg daarop de stukjes kip, de blokjes tong en ham en daarop de rest van het gemalen vlees. Rol het ontdooide bladerdeeg uit en dek er de pate-pot mee af. Gebruik restjes deeg om het geheel te versieren. Steek in het midden een schoortsteentje uit. Bestrijk de pie met het overgebleven, losgeklopte ei en bak hem in een matig hete oven op 175 graden in ongeveer 1 uur bruin en gaar. Verwarm de bouillon en los er 3 velletjes (in water geweekte) gelatine in op. Laat de pie enigszins afkoelen en giet de bouillon door het schoorsteentje in de pie. Laat deze daarna afkoelen en opstijven. Snijd de pie daarna in dikke plakken.

Yorkshire-pie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept

Roast Beef Yorkshire Pudding
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Rosbief Met Yorkshire Pudding
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yorkshire Pudding
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Yorkshire Pudding
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept