Neem bij voorkeur een oosterse kruidenmix. In plaats van knoflookpuree, kunt u voor elke theelepel een teentje uitgeperste knoflook gebruiken. Pers de citroenen uit. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de roodbaarsfilet in dunne reepjes. Leg de stukjes vis in de glazen schaal. Schep de bosui en het zout erdoor en schenk het citroensap erover. Laat de vis afgedekt tenminste acht uur marineren. Schep de vis af en toe door. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil de gemberwortel en hak het stukje fijn. Roer de kokospoeder met het water tot een gladde dikke kokosmelk. Roer de knoflookpuree, de fijngehakte gember, de kurkuma en peper naar smaak erdoor. Laat de vis in een zeef uitlekken. Schep de vis met de paprika en de tomaat door het kokosmengsel. Was de slabladeren en sla ze droog. Bedek een schaal met de slabladeren en schep de vis in kokosmelk erop. Strooi de koriander erover.
Filippijnse Gemarineerde Vis (Kilaw) is een recept van Smulweb.nl