Maak de champignons schoon en snijd de stelen er af. Snijd, grote champignons in twee?n of in bieren. Verhit de olijfolie in een braad of koekenpan. Voeg de knoflook roe en fruit deze in een halve tot een hele minuut lichtbruin, Voeg de champignons toe en bak ze op laag vuur al roerend tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen. Draai het vuur laag. Wacht tot het vocht uit de champignons is gestroomd. Draai het vuur dan meer weer hoof en bak de champignons nog 4-5 minuten, al roerend, tot het vocht bijna verdampt is. Voeg dan het citroensap en peper en zout naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak alles nog een minuutje. Schep de gebakken champignons in een verwarmd schaaltje en serveer ze heet of warm. Geef er stukjes of sneetjes knapperig brood bij om het kookvocht op de deppen.
Champignons Gebakken In Veel Knoflook En Kruiden is een recept van Smulweb.nl