Gehaktpasteitjes

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen lichtbruin en rul. Voeg de tomatenpuree, de witte wijn, de fijngehakte peterselie, de oregano en wat peper en zout toe. breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel ca. 20 minuten zachtjes koken tot practisch alle vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur af en laat het gehaktmengsel afkoelen. Roer de fijgehakte eieren door het gehaktmengsel. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het daarna eventueel uit. Snijd het deeg in lapjes van 10 x 10 cm. Verdeel het gehaktmengsel over de deeglapjes. Vouw het deeg zodanig over de vulling dat driehoekjes ontstaan. Bevochtig de deegranden met wat water en druk ze goed op elkaar vast. Plaats de pasteitjes op een bakblik en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de vleespasteitjes ca. 25 minuten in een op 200grC. voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn. Serveer de vleespasteitjes zo warm mogelijk.

Gehaktpasteitjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktpasteitjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
OOSTERSE GESTOOMDE GEHAKTPASTEITJES.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktpasteitjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
OOSTERSE GESTOOMDE GEHAKTPASTEITJES.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept