1 Was de visfilets en snijd ze in vingerdikke repen. Maak de ui schoon en hak hem fijn.
2 Wrijf een pan in met margarine, leg ui en visfilet in de pan en giet de witte wijn en wat water erbij. Voeg laurierblad, kruidnagel en dragon toe.
3 Breng dit aan de kook, haal de vis van het vuur en laat hem in het vocht trekken en tegelijkertijd afkoelen.
4 Was de paprika′s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Was de courgette, halveer haar overlangs en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in halfronde plakjes.
5 Meng azijn, olie, zeezout, peper en paprikapoeder door elkaar, voeg tomatenketchup en de kruiden toe. Giet de marinade over de paprikareepjes en de courgetteplakjes en laat dit 15 minuten trekken.
6 Schep de afgekoelde visreepjes voorzichtig door het paprikamengsel en maak het op smaak af met wat viskookvocht.
7 Maak de sla schoon, was haar en dep haar droog. Leg de sla in vier kelkglazen en vul de glazen met vissalade.
Hongaarse Zeeviscocktail is een recept van Smulweb.nl