Tsukune

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed het kipgehakt met het ei, de geraspte ui, suiker en sojasaus tot alle ingredienten goed gemengd en gebonden zijn. Het duurt circa 3 minuten tot het mengsel vrij plakkerig is, wat nodig is voor de juiste structuur. Vorm het mengsel tot 12 kleine, platte, ronde koekjes en bestuif de koekjes dan rondom met maizena. Week de lenteui 5 minuten in een kom koud water. Laat goed uitlekken. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Leg er kipburgertjes in en bak ze vervolgens 3 minuten aan 1 kant op een matig vuur. Draai de burgertjes om en bak de andere kant ook 3 minuten. Meng de ingredienten voor de saus en giet in de koekenpan. Keer de burgertjes af en toe om tot ze rondom met de saus geglaceerd zijn. Schud de pan of beweeg de burgertjes voortdurend, zodat ze niet aan de pan plakken. Schik de burgertjes op een dienschaal en garneer met de sliertjes lenteui. Dien onmiddellijk op.

Tsukune is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tsukune
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Tsukune
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept