2 Maak handen nat en verspreidt de rijst over het zeewiervel zo dat de streepjes op het vel horizontaal liggen. Aan het einde van het vel moet je 1 cm over houden want dat is zo meteen de plakrand. Verdeel het rijst over het hele vel en maak steeds je handen nat en plet de rijst goed op het vel. gewoon een laagje rijst ongeveer drievierde cm dik.
3 Leg nu op 7 cv van het begin van het vel je ingredienten. Bijvoorbeeld een reepje zalm met ui en mayonaise of alleen een reepje klomkommer of een reepje krab. Je zal merken dat je nog een stuk over hebt op het vel die je nog kan beleggen op de zelfde hoogte leg je dat. Nu kan je gaan rollen.
4 PAk met het matje het zeewier vel bij het begin op en rol met het matje de eetste slag. Nu zorg je ervoor dat het matje niet mee rolt in het vel. Rol verder met behulp van het matje. Doe niet voorzichtig mnaar knijp een beetje. Als je de rol gerold hebt hou hem dan in het matje en blijf even zacht aandrukken. Nu heb je een sushi rol. Deeerste is misschien niet zo stevig maar oefening help echt om steeds beter te worden.
6 Snij de sushi met een scherp kartel met in rolletjes.