Sushi Met Zalm

6
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst met 4dl water in ca. 20 minuten gaar. Laat de rijst nastomen. De rijst moet kleven, maar mag niet te papperig worden. Roer de azijn met de suiker en het zout door elkaar en schephet door de rijst. Spreid de rijst uit en laat hem afkoelen. Schil komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in reepjes. Spreid de plakjes zalm elk op een sushimatje (of op een schone theedoek) uit en verdeel de rijst erover. Strijk er een beetje mosterd over. Verdeel de komkommer erover en rol de plakken zalm met behulp van het matje (of theedoek) stevig op. Verpak de rolletjes in huishoudfolie en laat ze in de koelkast opstijven. Snijd ze vlak voor het serveren met een scherp mes in stukjes.

Sushi Met Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept