1 el olie verhitten in koekenpan en het vlees in 2-3 porties aanbraden. In andere pan scheppen en laten rusten. In koekenpan 1 el olie verhitten. Ui lichtbruin bakken,en dan bij het vlees scheppen. Kokosmelk over het vlees/uimengsel gieten. Steranijs, kardemom, kruidnagels, kaneel en 2 chilipepers toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag draaien en 20 min. onder voortdurend roeren zachtjes laten koken. De knoflook, gember, citroengras en rest can chilipepers in blender tot pasta pureren. Korianderpoeder erbij en pureren. Rest van de olie in de koekenpan verhitten, en de kruidenpasta onder voortdurend roeren 2 min. bakken. Het vlees in de koekenpan scheppen. Tamarinde en suiker toevoegen, en al roeren aan de kook brengen. Vuur laag draaien en in 60 min. gaar laten worden. De geraspte kokos toevoegen en nog 2-3 min. meekoken.
Rundvleescurry Met Kokos is een recept van Smulweb.nl