Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de fazant aan alle kanten goudgeel braden. flambeer met de Calvados en voeg de resterende halve appel(in stukjes),de appelcider,2 salieblaadjes,de rozijnen en peper en zout, toe. dek de pan af en laat de fazant gedurende 1 uur op een zacht vuurtje garen. snij de overige appels in tweeen en schik ze in een pan met dikke bodem. leg in iedere appel een salieblaadje; voeg 1 a 2 eetlepels water toe en laat ze gedurende 10 minuten koken. haal ze uit de pan en hou ze warm. snij de fazant in kleine stukjes en hou ze warm. schep het stoofsel van appel en rozijnen, met een schuimspaan uit de pan en hou ze warm voeg de room bij het braadvocht en laat de saus onder voordurend roeren indikken. kruid met peper en zout. verdeel de stukjes fazant over de borden(het vel niet opeten); lepel er wat saus over en garneer met een halve appel,die men opvult met het stoofsel van appel en rozijnen. versier met een blaadje salie.