Reebout

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Steek tien gaatjes van ongeveer 3 centimeter diep in de bout, en doe daar een jeneverbes in. Wrijf de bout in met peper en zout. Verhit de olie en braad de bout rondom bruin. Snijd de sjalotjes, de wortels en de selderie in stuk- ken en voeg ze toe. Stoof het vlees ongeveer 1 1/2 uur, draai het regelmatig. Haal het vlees uit de pan en zeef het kookvocht. Kook zonodig in tot een halve liter overblijft. Voeg de cognac toe. Bind de saus met wat arrowroot - de saus moet goed vloeibaar blijven. Laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken van 1 centimeter en giet de saus erover. Serveer er aard- appelpuree, rode kool en cranberrycompote bij.

Reebout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout met tijm en portsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kastanjepuree
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kaassaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout met tijm en portsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kastanjepuree
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kaassaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept