Schil de peren,snijd ze in vieren en neem de klokhuisjes weg.Snijd de peren daarna in kleine blokjes(ca.1 cm).Schil de gemberwortel en rasp hem zeer fijn.Spoel de rozijnen in ruim koud water.Laat ze daarna uitlekken op een zeef.Breng in een wijde pan met dikke bodem de azijn aan de kook.Laat er onder voortdurend roeren de suiker in oplossen.Voeg er wat grof gemalen peper en wat zout(ca.3/4 theelepel)aan toe.Laat alles 2 minuten flink koken.Voeg peren,gemberwortel en rozijnen toe.Roer alles krachtig door.Temper de warmtebron.Laat alles 35-40 minuten zachtjes koken. Spoel zorgvuldig schoongemaakte potjes om met kokend water.Vul ze met chutney.Sluit de potjes luchtdicht af met plastic folie.Schroef de deksels erop (niet noodzakelijk).Voorzie de potjes van etiketten en vermeld er de datum en inhoud op. De chutney is 4-6 maanden houdbaar mits ze wordt bewaard op een koele,droge en bovenal donkere plek.
Perenchutney Met Gember is een recept van Smulweb.nl