Rijst Met Kersen

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De rijst mengen met de warme melk, de helft van de suiker en de vanille suiker. In de rijstkom gaarstomen in ongeveer 30 minuten. Ondertussen de kersen laten uitlekken en het sap opvangen. De helft van de kersensap met de rest van de suiker onder voortdurend roeren in een pannetje aan de kook brengen. Maak het maiszetmeel aan met de kirsch en bind hiermee het sap. De saus ongeveer 3 minuten zachtjes laten koken. Roer de uitgelekte kersen door de saus en laat het kersenmengsel afkoelen. Vul de schaaltjes laag om laag met rijstevla en kersen en laat deze in de koelkast koud worden.

Rijst Met Kersen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept