Pel de gamba′s, maar laat de staart zitten. Pel de gamba′s als volgt: verwijder eerst de kop. Duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser breekt en pel de schaal eraf. Pel de teentjes knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba′s omscheppende in 3-4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.
Gamba's Met Knoflook En Uien is een recept van Smulweb.nl