Spoel de paprika′s uit pot, om onder de koude kraan zodat het zuur en de pitjes eraf gaan. Leg ze nu languit op een bord en snijd ze van boven tot onder door de helft. Meng in een kom de tonijn, de fijngesneden ui en de slagroom door elkaar, voeg ook wat basilicum, een beetje olijfolie, en wat kerrie toe en zorg dat het een goed mengsel wordt. Leg de stukken paprika nu naast elkaar op een bord, leg in iedere een lepel tonijnvulling en vouw ze dan op, het is handig om ze nu met cocktailprikkers vast te binden. Je kunt ze nu meteen koud en rauw opeten. Een andere (madrileense) manier is als volgt: Maak 1 liter uiensoep, en gebruik in plaats van water, coca cola!. Doe de gevulde paprika′s in een schaal en schenk de uiensoep erover heen. Rasp er wat oude kaas overheen en zet het ong. 10 minuten in de oven op 200 graden, daarna nog 1 minuutje snel grillen en klaar!