Verhit een paar el olijfolie in een grote pan en doe de chorizo erbij. Laat de worst een paar minuten bakken tot het vet eruit begint te lopen. Doe er dan de ui, knoflook en selderij bij. Zet het vuur laag en laat het mengsel met het deksel op de pan 15 min bakken, maar zorg dat de uitjes niet bruin worden. Haal het deksel van de pan. Roer en laat het mengsel nu wel een beetje bruin worden. Doe de spinazie, tomaten, kikkererwten en kippenbouillon erbij. Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de soep 40 minuten zachtjes koken. Op dit moment moet je ongeveer 1/3 deel van de soep in je keukenmachine (of met de staafmixer) pureren. Giet het vervolgens terug in de pan, roer goed en breng de soep op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer er de pata negra en 2 of 3 el spaanse extra ei maakt de soep nog wat voller van smaak.
Spaanse Kikkererwtensoep Met Chorizo is een recept van Smulweb.nl