Zet de koekepan op een matig vuur. Giet een laagje olijfolie van ongeveer een halve centimeter in de pan (niet de hele 250 ml dus). Doe daarbij de half tot twee gesneden pepers erbij (afhankelijk van de gewenste pittigheid) en flink wat paprikapoeder. Pers evt. ook de teentjes knoflook uit en doe ze erbij. Laat dit twee minuutjes sudderen en giet de olie dan in het bakje. Zet daarna de pan weer op het vuur en zet het vuur wat hoger. Giet er een grote laag olijfolie van ongeveer 3 a 4 cm in. Wacht even tot het warm is en doe dan alle aardappels erin. De aardappels moeten nu zo ongeveer ondergedompeld zijn in de olijfolie. Draai het vuur wat lager (matig vuur). Doe wat zout en evt. nog paprikapoeder bij de aardappels. Laat de aardappels zo 15 min. bakken. Schep ze af en toe rustig om. Haal de aardappels na het kwartier uit de pan en doe ze in een schaal. Omdat je het vuur lager hebt gezet, zijn de aardappels niet gefrituurd, maar zijn ze langzaam van binnen gaar geworden. Giet nu de olie met pepers en paprikapoeder uit het bakje over de aardappels en serveer ze met de aioli. De aardappels hebben een heerlijke smaak door hun schil en de peperolie!