Gamba's Al Ajillo - Garnalen Met Knoflook

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen. Knoflook met laurierblaadje zachtjes bakken, tot geur vrijkomt. Beetje chilipeper erboven malen. Garnalen toevoegen en op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaarbakken. Garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) verdelen, laurier verwijderen. Zeezout en peterselie erover strooien. Lekker met boerenbrood (bijv. pain de campagne).

Gamba's Al Ajillo - Garnalen Met Knoflook is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept