Snij het vlees in stukken, ik hou van wat grotere stukken maar dit bepaal je uiteraard zelf bestrooi ze met zout en flink wat cayennepeper. Snij de ui in grove stukken. Halveer de paprika′s en snij ze zonder zaadjes in reepjes. Pel de knoflook en en verdeel de teentjes in dunnen plakjes. Snijd de chorizo of salami in stukjes.Kruis de tomaten in,enkele tellen in heet water pel ze en verdeel ze in partjes. Olie verhitten vlees rondom bruin bakken,uit pan halen. Ui,paprika,tomaat,knoflook,laurierblad en tijm ongeveer 2 min.bakken. Dan vlees,sherry(of masala)en bouillon toevoegen en zachtjes laten sudderen.Ik doe mijn stoofpotjes op ongeveer 100 gr. in de oven laten sudderen,prima resultaat en je hebt er geen omkijken aan.Oftewel er kan niets verbranden of aankoeken.Als klaar in mooie schaal en dan serveren met olijven erover en wat verse peterselie.
Catalaanse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl