De ECHTE Valenciaanse Paella Met Vlees En Vis

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de kip met peper en zout Verwarm de olie in de paella pan. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin, Neem hem uit de pan en houd hem warm. Doe het varkensvlees, de worst en de ham in de pan en bak het geheel ongeveer 10 minuten al toerende op een matig vuur. Haal het vlees uit de pan en houd het warm bij de kip. Doe de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is. Voeg de garnalen en langoustines toe en bak 2-3 minuten op een matig vuur tot ze roze gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Doe het varkensvlees, de worst en de ham terug in de pan. Voeg de rijst, de peterselie, het laurierblad en de saffraan toe. Giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de erwten toe, Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken. Voeg de kip, garnalen en langoustines toe. Duw de venusschelpen en de mosselen in de rijst met de open kant naar boven. Doe een deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk tot de rijst gaar is. (al dente) en al het vocht opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat hem afgedekt nog 10 minuten staan. Dien de paella in de pan op, gegarneerd met citroen en gehakte peterselie.

De ECHTE Valenciaanse Paella Met Vlees En Vis is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept