Begin vervolgens aan de ansjovissaus. Zweet hiervoor de fijngesnipperde sjalot in een pan met wat olijfolie samen met de knoflook en salie in; het mag niet kleuren! Blus met de witte wijn en Noilly Prat af en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Voeg dan de visbouillon toe en reduceer de saus vervolgens tot 1 dl vloeistof. Giet de saus door een fijne zeef in een pannetje en voeg de kappertjes, basilicum en ansjovisfilets toe. Mix nu met behulp van de staafmixer gelijke delen boter en olijfolie toe (niet te veel, een flinke klont boter en een scheut olijfolie) totdat de saus de gewenste dikte heeft. Leg de schoongemaakte tongen in een pan en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze onder een hete grill. Afhankelijk van het formaat 2 (100 gram) tot 7 minuten (400 gram).
Gegrilleerde Zeevistong Met Ansjovissaus is een recept van Smulweb.nl