Een heerlijk snackje voor bij de borrel, ook koud heel lekker. Doe als je ze koud wilt opdienen wel wat extra zout in het mengsel. Een dipsaus erbij? Pittige zoete rode pepersaus of een frisse saus met yoghurt, een beetje mosterd, knoflook, olie, citroensap en zout. Knijp het brood goed uit, en doe het in de keukenmachine of een hoge pot voor de staafmixer. Doe daarbij de peterselie, de vis, het citroensap. Pureren maar. Door de ontstane massa het ei roeren, en de fijngesneden peterselie. Op smaak maken met zout, peper, korianderpoeder en citroenrasp. Zet de frituur aan (180 graden) of verhit de pan met olie. Maak kleine balletjes van de vis, zo groot als een klein uitgevallen bitterbal. Als de olie op temperatuur is een proefballetje bakken, valt het uit elkaar dan moet er wat paneermeel of een beetje brinta door het visdeeg. Daarna alle balletjes (niet teveel tegelijk) in de olie bakken, tot ze goudbruin boven komen drijven, na zo?n 2 tot 3 minuten. Uit laten lekken op keukenpapier. Serveren met een lekkere frisse of juist hete saus.