Koude Makreel

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie in een flinke koekenpan en bak de vis aan alle kanten in 3 - 4 minuten snel bruin. Haal de vis uit de pan en leg deze even apart.Fruit in dezelfde olie zachtjes de ringen ui.Voeg als de ui zacht en glazig is,de groene pepertjes en de uitgeknepen knoflook toe en bak dit nog even zachtjes mee.Leg nu hierop de stukken tomaat en strooi er de peterselie over. Vermeng de tomatenpuree met een snufje suiker en 1.0 dl. water en giet dit dit over het groentemengsel. Breng het op smaak met zout en peper en laat dit 10-15 min. zachtjes pruttelen. Giet het groentemengsel vervolgens in een grote ovenvaste schaal(de vissen moet er in een laag in passen). Leg de vissen op de saus en druk ze met een schuimspaan voorzichtig in de saus. Schep wat van de saus over de vis. Bak het geheel nu in een voorverwarmde oven in 10 minuten gaar. Schep na ca. 5 minuten nog wat saus over de vis. Leg als de vis gaar is deze op een mooie schaal (om te serveren),en besprenkel ze met citroensap en leg er de zwarte olijven op en naast. Laat het geheel nu eerst volledig afkoelen en serveer ze hierna.

Koude Makreel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept