Verhit een pan met dikke bodem. Laat de boter erin smelten en roer de bloem erdoor. Blijf roeren tot een egale massa is verkregen. Schenk het ingedampte kookvocht en de kookroom er onder voortdurend roeren bij. Blijf roeren tot een vrij dikke gladde gebonden saus is verkregen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes sudderen. Snijd of hak intussen het vlees in kleine stukjes. Voeg naar eigen smaak en inzicht zout, peper en nootmuskaat aan de saus toe. Schep daarna het vlees en de peterselie erdoor. Voeg limoen-of citroensap toe. Stort alles op een groot koud bord. Strijk de massa glad met de bolle kant van een lepel. Laat alles volkomen koud worden. Trek daarvoor tenminste anderhalf uur uit. Vorm van de massa 8-10 kroketten. Rol ze door broodkruim of paneermeel, haal ze door losgeroerd ei en wentel ze nogmaals door broodkruim of paneermeel. Herhaal beide laatste handelingen eventueel 10-15 minuten later nogmaals. Verhit de olie tot de blauwe walm er af komt. Bak de kroketjes, niet meer dan vier tegelijk, goudbruin en knapperig.
Kroketjes Met Kalfsvlees is een recept van Smulweb.nl