Venkelknol schoonmaken: verwijder de buitenste bladeren en snijd de stengels vlak boven de knol af. Snijd aan de onderkant een plakje van de knol af. De buitenste vier bladeren voorzichtig verwijderen en de rest van de venkel in blokjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen, de paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Cashewnoten grof hakken. Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. In pan met dikke bodem boter verhitten. Venkelblokjes, sjalot en paprika al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. 1 Theelepel tijm en ? dl water toevoegen en het geheel aan de kook brengen. ? Bouillontablet erboven verkruimelen en de rijst afgedekt in ca. 15 a 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in andere pan ruim water met zout aan de kook brengen en de venkelbladeren in ca. 8 minuten gaar koken. Sinaasappel halveren en 1 helft uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met ? dl water langzaam aan de kook brengen. Rest van bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen. Rest van tijm toevoegen en het geheel ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Intussen andere helft van sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en in dunne plakjes snijden. Deze plakjes halveren. In vergiet venkelbladeren laten uitlekken. Sinaasappelsaus binden met allesbinder. Cashewnoten en kaas door rijst roeren. Sinaasappelsaus over twee borden verdelen en op elk bord twee venkelschuitjes zetten. Rijstmengsel erin scheppen. Garneren met venkelgroen.
Nederland:Venkelschuitjes is een recept van Smulweb.nl