3. Was de paprika′s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de ui en knoflook schoon. Hak de ui fijn en knijp de knoflook uit in een knoflookpers of mbv een mes.
4. Bak de ui en paprika ongeveer 5 minuten in olijfolie aan, voeg gierst, spaghetti, knoflook, nootmuskaat en tomatenketchup toe en maal wat peper erboven. Bak dit nog even door en laat het mengsel daarna een beetje afkoelen.
5. Snijd intussen de rosbief in reepjes en de gewassen tomaat in vieren; verwijder het hart en zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.
6. Schep de rosbief en tomaat door het nog warme gierstmengsel en vermeng dit met kruidenazijn, fijngesneden basilicum en peterselie.
7. Laat de salade korte tijd staan. Maak de sla schoon, was haar en dep haar droog. Schep de spaghetti-salade op de sla en garneer haar met tuinkers.
Spaghetti-gierstsalade is een recept van Smulweb.nl