Dit pastagecht heeft geen echte pasta als basis, maar wordt gemaakt van de asperges. Schil ze op de gebruikelijke manier en snijd de asperges vervolgens in de lengte in dunne reepjes,zodat er op pasta gelijkende strips ontstaan. Deze asperges zullen natuurlijk heel snel gaar zijn. Een kooktijd van 2 a 3 min. is voldoende. Saus. Smelt iets van de boter en fruit de sjalot, zonder dat deze bruin wordt. Voeg de Noilly prat en de witte wijn toe en laat het geheel reduceren, totdat er slechts 2 eetl. vocht in de pan overblijft. Doe de visfond erbij en laat het geheel tot de heflt inkoken, Vervolgens de cr.fraiche erbij en laat dit weer iets indikken. Monteer hem met de koude blokjes boter. Controleer op peper en zout (pas op, gerookte zalm kan zout zijn), Doe vervolgens de reepjes zalm in de pan. Laat de saus niet meer koken, het is de bedoeling dat de zalm slechts even wordt verwarmd.
Pasta Van Asperges Met Gerookte Zalm is een recept van Smulweb.nl