1 Bereid het brooddeeg zoals Algemeen recept brooddeeg. Als u bijna klaar bent met kneden voeg dan de pijnboompitten en het goed uitgelekte en fijngesneden eekhoorntjesbrood toe en kneed het mee. Laat het deeg ongeveer 15 minuten onder een vochtige doek rijzen. 2 Verdeel vervolgens het deeg in vieren en rol elk deel op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige plak (formaat van gekozen vorm) van ongeveer een halve centimeter dik. 3 Smeer een plak in met de tomatentapenade en dek het af met de tweede, weer insmeren, afdekken met de derde plak, weer insmeren en afdekken met de vierde plak. 4 Snijd de deegsandwich vervolgens in langwerpige repen van ? 3,5 cm breed. Leg de repen op hun kant (dus met de laagjes zichtbaar) in de bakvorm, dicht tegen elkaar aan. Laat het geheel wederom 15 minuten rijzen. 5 Beleg het gerezen brood met de tomaatpartjes en de takjes tijm en bak het brood af in ongeveer 25 minuten.
Eekhoorntjes-tapenadebrood is een recept van Smulweb.nl