Lasagna Bastian Contrario

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Snijd het onderste gedeelte van de groene asperges en kook ze in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 15 tot 20 minuten beetgaar. Snipper de ui en de knoflook en fruit dit in de olijfolie aan. Doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul en breng het op smaak met zout, peper, Chilipepertjes en Italiaanse tuinkruiden. Laat voor de bechamelsaus de boter smelten in een pan, voeg de bloem toe en roer dit met een garde goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de warme melk en een snufje nootmuskaat toe en breng het geheel verder op smaak met zout en peper. Breng het geheel al roerende aan de kook. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schenk er wat bechamelsaus in. Doe dan een laag lasagne vellen en vervolgens een laag asperges in de schaal, schenk hier wat bechamelsaus over. Ga verder met een laag gehakt, wat bechamelsaus, een laag Parmezaanse kaas, een laag lasagne vellen, een laag asperges en als laatste laag het gehakt. Bestrooi dit met Parmezaanse kaas en schenk er nog wat bechamelsaus over. Schuif de schaal in de oven en bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar. De lasagne moet zacht en mooi gegratineerd zijn.

Lasagna Bastian Contrario is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Spinazielasagna Met Basilicum
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige Vislasagne
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische Lasagna
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lasagna Met Kaas, Paddestoelen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept