Empana

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
van de vulling: Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, tomaat, paprika en Madame Jeanette voor een paar minuten. Peper en komijnpoeder toevoegen en roer alles goed dooreen. Voeg de tonijn bij het groentemengsel en voor een paar minuten goed roeren. Daarna piccalilly, soya sauce, kappertjes, rozijnen en tomatenpuree toevoegen en goed blijven roeren. Zout naar smaak toevoegen. Laat het afkoelen voordat we de Empana?s gaan vullen.
Voorbereiding
van het deeg: Water, anijszaad, zout en suiker aan de kook brengen. Daarna iets laten afkoelen. Maismeel toevoegen en goed mengen tot een soepele massa. Geraspte kaas toevoegen en goed mengen. Bedek de pan met een vochtige keukendoek en laat het voor een paar minuten afkoelen. Maak een schone keukendoek vochtig en wring deze goed uit. Strijk op de vochtige doek een bolletje uit tot een platte cirkel. Gebruik keuken folie om de bolletjes plat uit te rollen. Vul deze met 1 eetlepel vulsel, dichtvouwen met de vochtige doek en de randen goed op elkaar plakken. Snijdt de rand met een kopje of een soepkom eraf. Met een vochtige doek bedekken, zodat ze niet uitdrogen. Verhit de olie (1 liter) in een frituurpan en bak de Empana?s goudbruin aan beide kanten. Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier. Warm serveren.

Empana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker