Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de kippenpootjes 15 minuten. Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Laat de kippenpootjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf de kippenpootjes in met 2 eetlepels olie en paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de kippenpootjes naast elkaar in een ondiepe schaal en rooster ze onder een hete grill in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar. Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Doe de paprika?s met de bosuitjes, de walnoten, de rozijnen, de rest van de olie en het citroensap in de kom van de keukenmachine en laat de machine kort draaien tot een grof mengsel ontstaat. Schep de tomatensaus erdoor samen met de peterselie. Breng het mengsel op smaak met de ketoembar, peper en zout. Serveer de salsa bij de kippenpootjes.
Exotische Kippenpootjes is een recept van Smulweb.nl