Gebakken Sint-jakobsvruchten Met Schorseneren

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Bereid de saus : snipper de sjalotjes fijn. Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken. Voeg de room toe en bind met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe. Bewaar enkele takjes als decoratie. Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie. Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af. Presenteer in schelpen. Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm. Giet daarop een beetje saus. Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.

Gebakken Sint-jakobsvruchten Met Schorseneren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept