De bosui schoonmaken en in dunne ringen snijden. De tomaat wassen, zaad en vocht verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De worteltjes van de veldsla verwijderen, de veldsla wassen en in een slacentrifuge droogslingeren. De shii-take met een vochtig doekje schoonvegen, de steeltjes eraf snijden en in blokjes snijden. De geitenkaas verkruimelen. De rauwe ham in de lengte doorsnijden en van elk plakje een rozetje vormen. Midden op elk bord een toef veldsla leggen en daaromheen 3 rozetten rauwe ham rangschikken. Op de veldsla enkele blokjes tomaat en verkruimelde geitenkaas leggen. In een koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten, de blokjes shii-take kort enkele minuten bakken. De shii-take (met zo min mogelijk vocht) over de sla verdelen. De aanbaksels met de rest van de olijfolie, de balsamico en suiker losroeren. De warme dressing over de sla schenken. Het geheel garneren met blaadjes peterselie.
Rauwe Ham Met Shii-take is een recept van Smulweb.nl