Maak de champignons schoon met een borsteltje, een vochtige doek of een stuk keukenpapier, maar beslist niet met water. Neem de voeten van de stelen af en haal daarna heel voorzichtig de stelen uit de hoeden. Hak de stelen zo fijn mogelijk en vermeng ze met het gehakt, sjalotten of ui, knoflook, peterselie, rozemarijn, losgeroerd ei, broodkruim en wat zout en peper. Meng alles tot een samenhangend geheel. Voeg eventueel 1 of meer theelepels koud water toe. Laat het gemengde gehakt een half uur rusten. Meng het dan opnieuw en vorm er 12 - 18 balletjes van. Druk in elke champignonhoed een gehaktballetje. Bestrijk de gevulde champignons aan alle kanten met een kwastje met olie, en doe dat ook met het rooster van de barbecue (of grillpan of -plaat). Leg de gevulde champignons met de hoeden naar beneden gekeerd op het rooster, maar niet al te dicht boven het gloeiende houtskoolbed. Rooster de champignons 4 minuten aan de ene en 4 minuten aan de andere kant. Geef daarna de zijkanten elk 1 - 2 minuten. Het gehakt en de champignons zijn dan door en door gaar.
Gevulde Champignons Van De Barbecue is een recept van Smulweb.nl