Gevulde Champignons Van De Barbecue

6
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de champignons schoon met een borsteltje, een vochtige doek of een stuk keukenpapier, maar beslist niet met water. Neem de voeten van de stelen af en haal daarna heel voorzichtig de stelen uit de hoeden. Hak de stelen zo fijn mogelijk en vermeng ze met het gehakt, sjalotten of ui, knoflook, peterselie, rozemarijn, losgeroerd ei, broodkruim en wat zout en peper. Meng alles tot een samenhangend geheel. Voeg eventueel 1 of meer theelepels koud water toe. Laat het gemengde gehakt een half uur rusten. Meng het dan opnieuw en vorm er 12 - 18 balletjes van. Druk in elke champignonhoed een gehaktballetje. Bestrijk de gevulde champignons aan alle kanten met een kwastje met olie, en doe dat ook met het rooster van de barbecue (of grillpan of -plaat). Leg de gevulde champignons met de hoeden naar beneden gekeerd op het rooster, maar niet al te dicht boven het gloeiende houtskoolbed. Rooster de champignons 4 minuten aan de ene en 4 minuten aan de andere kant. Geef daarna de zijkanten elk 1 - 2 minuten. Het gehakt en de champignons zijn dan door en door gaar.

Gevulde Champignons Van De Barbecue is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept