Tomaat Gevuld Met Gehakt

2
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak in koekepan in 5-6 g vetstof het gehakt rul.
  • 2 Voeg ui en knoflook toe en laat kleuren en voeg dan de tomatenpuree toe en laat ontzuren.
  • 3 Doe iets patentbloem bij en laat roux in 2-3 min. rustig garen.(hoeveelheid bloem - zoveel je tussen duim en wijsvinger kan pak)
  • 4 Voeg bouillon toe tot sausdikte en breng de saus met zout en peper op smaak.(zo 100 ml. bouillon) Roer saus nu van vuur een keer door en laat verder in 5-10 uitkoken en garen. Voeg erna een beetje rode wijn toe en roer tot gebonde saus(ragout dikte.. ook zoals voor kroketten vulling).
  • 5 Snijd met een koksmes het kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een pommes parisienneboor.
  • 6 Bestrooi de tomaten van binnen licht met zout om iets vocht van de tomaten te onttrekken en voor smaak. Laat tomaat omgekeerd zo 5-10 min. staan op keukenpapier.
  • 7 Proeft gehakt af en vul de tomaten met mengsel.
  • 8 Bestrooi ze met gerasperte kaas.
  • 9 Gratineer de tomaten in hete oven van 220*C. Zodra kaas gesmolten is, zijn ze klaar.

Tomaat Gevuld Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept