1 Bak in koekepan in 5-6 g vetstof het gehakt rul.
2 Voeg ui en knoflook toe en laat kleuren en voeg dan de tomatenpuree toe en laat ontzuren.
3 Doe iets patentbloem bij en laat roux in 2-3 min. rustig garen.(hoeveelheid bloem - zoveel je tussen duim en wijsvinger kan pak)
4 Voeg bouillon toe tot sausdikte en breng de saus met zout en peper op smaak.(zo 100 ml. bouillon) Roer saus nu van vuur een keer door en laat verder in 5-10 uitkoken en garen. Voeg erna een beetje rode wijn toe en roer tot gebonde saus(ragout dikte.. ook zoals voor kroketten vulling).
5 Snijd met een koksmes het kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een pommes parisienneboor.
6 Bestrooi de tomaten van binnen licht met zout om iets vocht van de tomaten te onttrekken en voor smaak. Laat tomaat omgekeerd zo 5-10 min. staan op keukenpapier.
7 Proeft gehakt af en vul de tomaten met mengsel.
8 Bestrooi ze met gerasperte kaas.
9 Gratineer de tomaten in hete oven van 220*C. Zodra kaas gesmolten is, zijn ze klaar.
Tomaat Gevuld Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl