Breng de bouillon tegen het kookpunt aan en pocheer de blokjes kipfilet in ca. 5 minuten gaar. Neem de blokjes kip uit de bouillon. Fruit intussen de uien in de boter. Voeg het sinaasappelsap toe en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de stukjes sinaasappel en grapefruit en de slagroom toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kip over vier bordjes. Schenk de saus erover. ------------- --------------------------------------------- * Kippenvlees krijgt de meeste smaak als de kruiden zo′, 30 minuten de tijd krijgen om in de kip te trekken. * Braad de kip op een hoog vuur aan en laat de stukken daarna op een middelmatig vuur gaar worden. * Braad kippenvlees altijd gaar, maar vooral niet te lang, want dan wordt het vlees droog. * Laat de gebraden kip zo′, 10 minuten op een warme plaats rusten alvoerens het aan te snijden. Dat kan in een op de laagste stand voorverwarmde oven, of pak de kip in aluminiumfolie en wikkel het pakket vervolgens in een theedoek.
Warme Kip-citrussalade is een recept van Smulweb.nl