Rog Met Bruine Boter

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de rogvleugels, waarvan de huid is weggenomen, in twee min of meer gelijke stukken. Breng de bouillon aan de kook en voeg 2 deciliter limoen- of citroensap aan de kook. Leg de vleugels in de bouillon en houd alles gedurende 6-8 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van de vleugels) tegen de kook aan. Laat de vleugels even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Verhit een koekenpan met hoge opstaande rand. Laat de boter in de reeds verhitte pan smelten en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken en de boter ook al wat kleur heeft gekregen. Roer de peterselie door de hete boter en schenk de rest van het limoen- of citroensap er bij.

Rog Met Bruine Boter is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
45 min-
Bekijk recept
Bruschetta met rog
30 min
Bekijk recept
Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr
0 min
Bekijk recept
Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko
0 min
Bekijk recept