Breng in een grote wijde pan zoveel water aan de kook dat de timbaaltjes voor 3/4 in het water staan. Laat de krab uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom (hou wat slagroom achter voor het sausje) en de cognac of sherry. Roer zout en kerrie- poeder erdoor. Doe de krab door dit mengsel en schenk dit in de timbaaltjes of hitte- bestendige glazen. Zet de timbaaltjes in het kokende water. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel in de timbaaltjes in circa 15 minuten stollen. Rooster intussen de sneetjes brood en snij ze diagonaal door. Verdeel de waterkers en alfalfa over de bordjes en sprenkel de vinaigrette erover. Was de tomaten en snij ze elk in partjes voor iedere persoon een. Roer de kerriesaus met de rest van de room tot een glad sausje. Stort de eiertimbaaltjes in het midden op de bordjes met waterkers en alfalfa. Garneer met de partjes tomaat. Leg op elk bordje 3 driehoekjes geroosterd brood en geef het sausje erbij.
Eiertimbaaltje Met Krab is een recept van Smulweb.nl