Zoek
Zuurkoolstamppot Met Eendenborst En Portsaus.*
10-20 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Zuurkoolstamppot
maak deze op de u gebruikelijke wijze..
100 gr rookspek
in blokjes
200 gr.rookworst (hema)
in blokjes
4 eendenborsten ,
glas rode port
2 dl bruine fond
zwarte peper en zout
boter Hulpmiddelen Pureestamper en pannen. Hulpmiddelen - Pureestamper en pannen. Voorbereiding Zuurkool stamppot laten afkoelen.
rookworst koken en in blokjes snijden
rookspek in blokjes snijden.
per kg zuurkool
100gr rookspek en 200 a 250 gr rookworst.
rookspek uitbakken en zuurkoolstamppot hierin opbakken
tijdens het opbakken rookworst toevoegen.
het geheel minimaal 12 uur wegzetten.
Portsaus
glas rode port inkoken
wildfond toevoegen inkoken tot glace dikte (licht stroperig)
op smaak brengen met gemalen peperkorrels en voor het serveren een klontje boter toevoegen ( dit voor de mooie glans) Bereidingswijze Eendenborst 1 per p.p. ontvliesen
spiertjes verwijderen
vetrand bijsnijden en spekkant kruislings inkepen.
eendenborst licht aanbraden
vuur temperen
de vleeskant 4. min en de vetkant 5 min. laten sudderen (rose). Eendeborsten verpakken in alu.folie en 5 min. laten rusten. Serveertips Zuurkoolgerecht opbakken en in het midden van het verwarmde bord plaatsen
rondom voorzien van dun gesneden plakjes eendenborst en deze voorzien van de portsaus. Wat gemalen zwarte peper over het geheel en uitserveren. Bron Eigen k
Bereiding
Eendenborst 1 per p.p. ontvliesen, spiertjes verwijderen, vetrand bijsnijden en spekkant kruislings inkepen. eendenborst licht aanbraden, vuur temperen, de vleeskant
4. min en de vetkant 5 min. laten sudderen (rose). Eendeborsten verpakken in alu.folie en 5 min. laten rusten.
Zuurkoolstamppot Met Eendenborst En Portsaus.* is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept