Kruid het gehakt naar eigen smaak (aanbevolen: peper, zout, nootmuskaat, aromat, paprika- en chilipoeder, boemboe sesate en ketoembar). Maak de macaroni volgens de beschrijving op het pak klaar; wel de kortste kooktijd nemen (al dente). Doe wat boter in de koekenpan en bak de uien (wat engelse kerry toevoegen). Zodra de uien goed glazig zijn, het gehakt toevoegen en aanbraden. Voeg dan de champignons, de prei, de paprika en de tomaat toe. Plm. 15 minuten laten pruttelen. Neem de ovenschaal en doe een laagje macaroni in de schaal, wat prut uit de koekenpan toevoegen en bestrooien met de geraspte kaas. Goed doorroeren. Dit herhalen tot alle macaroni en prut op is.Leg tot slot de plakjes kaas erover heen. Zet de schaal in de oven en en zet dan pas de oven aan (200 graden, hete luchtoven 180 graden). Na plm. 20 minuten uit de oven halen en de schotel is gereed.