Halveer de sinaasappelen en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Bewaar de uitgeholde helften. Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schil de vrucht. In dobbelsteentjes snijden en overgieten met citroensap om verkleuren te voorkomen. Meng de mosterd met de eidooier en voeg peper en zout toe. Giet druppelsgewijs de olie erbij om een mayonaise te maken. Als de mayonaise dik genoeg is tomatenketchup, cognac, tabasco en worcestershiresaus toevoegen. Goed mengen. Pel het uitje en snijd hem doormidden. Hak de helft fijn. Pel de garnalen en zet ze apart. Halveer de krabsticks, snijd ze in smalle reepjes en zet ze apart. Verwijder de kroontjes van de tomaten; dompel ze eerst 10 seconden onder in kokend water om het pellen te vergemakkelijken. Spoel ze dan met koud water, ontvel ze en snijd ze in dobbelsteentjes. Doe het sap en de zaden weg. Zet 2 eetlepels apart voor de garnering. Meng alle ingredienten door de mayonaise en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Vul de sinaasappelhelften met de salade en garneer met de stukjes tomaat en kleine takjes kervel.
Krabsalade In Oranje Schelpen is een recept van Smulweb.nl