De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes er aan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken. Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 min. zachtjes laten sudderen. Met zout en peper en kerrie pikant op smaak brengen. VARIATIE: Als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager en fijn. Het vlees hoeft dan nog maar ongeveer 10 min. te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt. KOOKTIPS: Heel zacht wordt het vlees als u het voor de bereiding 1 uur in een marinade legt van sojasaus, 1 eetl. bloem,uitgeperste knoflook, peper en 1 eetl. olie. Een Aziatisch tintje krijgt bijna elk vleesgerecht als u in plaats van de knoflook een stukje geraspte gemberwortel aan het gerecht toevoegt.
Varkensreepjes Met Prei En Champignons is een recept van Smulweb.nl