Kook de aardappelen in 25 minuten gaar, doe de gepelde en gehalveerde ui en de teentjes knoflook (ongepeld) erbij en laat die meekoken. Stoom de waterkers 3 minuten en pureer ze met een scheut olijfolie. Maak op smaak met peper en zout. Bak intussen het varkenshaasje in de vloeibare margarine ongeveer 6 minuten aan elke kant, van binnen moet het vlees nog rosé zijn. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder alufolie. Roer de aanbaksels los en voeg de mosterdzaadjes toe. Doe de fond erbij en laat dit even inkoken. Voeg dan een half flesje van de room toe en laat nog even doorkoken. Maak op smaak met zout, peper en peterselie. Voeg de sherry toe. Giet de aardappels af en stoom droog. Haal de knoflookteentjes eruit en knijp het vruchtvlees uit de schilletjes en doe dit weer terug in depan. Stamp aardappels en ui fijn met wat vloeibare margarine en doe de rest van de room culinair erdoor. Roer er de gepureerde waterkers doorheen en maak eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Snijd de varkenshaas in mooie schuine plakjes.
Varkenshaasje Met Mosterdsaus En Waterkersstamppotje. is een recept van Smulweb.nl