1 Snijd het spek in reepjes. Smelt 1 eetl boter i een pan daarin het spek goudbruin. Neem het uit de pan , laat het op keukenpapier uitlekken en houd het warm.
2 Giet d eolie bij het spekvet. Bak daarin de aardappelwafels in porties in ca 6 minuten en keer ze regelmatig om. Neem ze uit de pan,laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze eveneens warm.
3 Klop de eiren los met de melk. Smelt de rest van de boter in de pan. Bak daarin de eieren tot ze romig zijn. Breng op smaak met zout en peper en roer er de peterselie door.
4 Leg de warme wafels op 4 voorverwarmde borden. Verdeel er het roerei over en garneer elk bord met het uitgebakken spek. Serveer dit stevige ontbijt met gegrilde tomaten en gebakken champignons.
Hartige Ontbijtwafels. is een recept van Smulweb.nl