1- Schil de aardappels en de appel.Was en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels met wat zout in ca 10 min.gaar. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.
2.Voeg als de aardappels 10 minuten koken de grove stukken appels toe. Laat dit samen nog ca.10 minuten koken. Giet het vocht af. Breng het appelmengsel op smaak met azijn,zout en peper.
3.Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan.Pel de ui, en snijd deze in ringen en bak de ui in het spelvet ca. 3 minuten.
4.Haal de ui uit de pan en bak de appel- blokjes met de honing in het achtergebleven spekvet. Verdeel de hete bliksem over de 4 borden en leg de speklapjes met de ui en de appelblokjes erop
Oudjaarrecept *HETE BLIKSEM* is een recept van Smulweb.nl