Oudjaarrecept *HETE BLIKSEM*

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1- Schil de aardappels en de appel.Was en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels met wat zout in ca 10 min.gaar. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.

2.Voeg als de aardappels 10 minuten koken de grove stukken appels toe. Laat dit samen nog ca.10 minuten koken. Giet het vocht af. Breng het appelmengsel op smaak met azijn,zout en peper.

3.Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan.Pel de ui, en snijd deze in ringen en bak de ui in het spelvet ca. 3 minuten.

4.Haal de ui uit de pan en bak de appel- blokjes met de honing in het achtergebleven spekvet. Verdeel de hete bliksem over de 4 borden en leg de speklapjes met de ui en de appelblokjes erop

Oudjaarrecept *HETE BLIKSEM* is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met hete bliksem
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oudjaarrecept Frans Stoofpotje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Spaanse Tortilla
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Tortillataartjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Olijven-mozzarella-spiesjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept